Hõbe on parem kui kuld

02. märts 2009, 20:08

Hõbeda hinnatase kullaga võrreldes on 13
aasta madalaim, mistõttu kauplejad ootavad väärismetallile suurimat tõusu alates
1979. aastast, kirjutab Bloomberg.

Kui kulla hind kerkis sel aastal 25 protsenti võib hõbeda hind samal ajal hüpata 58 protsenti 18 dollarini unts, ennustab väärismetallide konsultatsioonifirma GFMS juhatuse esimees Philip Klapwijk.

Analoogilisel arvamusel on ka investeerimisfirma Huntington Asset Advisors fondijuht Peter Sorrentino, kelle arvates ootab hõbedat ees kenakene hinnaralli. Tema hallatavas portfellis on seitse protsenti hõbedat ning kolm protsenti kulda.

Möödunud aastal kukkus hõbeda hind Londonis 13,29 dollarini unts, kusjuures kulla hind langes viimase 12 kuu jooksul vaid 3,2 protsenti. See tegi kollase väärismetalli hõbeda suhtes kallimaks. Ühe kullauntsi maksumuse eest saab nüüd 72 untsi hõbedat, mis tunduvalt rohkem, kui viimase kahe aasta keskmised 58 untsi. Kõrgeim alates 1995. aastast oli see suhe möödunud oktoobris (84,39).

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
02. March 2009, 21:30
Otsi:

Ava täpsem otsing