Kristen Michal: ettevõtjatel paremerakondadega parem läbisaamine

02. märts 2009, 20:16

Reformierakonna peasekretär Kristen Michal
kinnitas Äripäeva päevaküsimusele vastates, et Reformierakond ühtegi varjatud
rahastamise skeemi ei kasuta, küll aga on oravatel ettevõtjatega ideoloogiliselt
parem klapp kui vasakerakondadel.

Võrreldes 5-10 aasta taguse ajaga on erakondade rahastamise kultuur Eestis Michali hinnangul oluliselt paremaks muutunud. "Kindlasti muutub see koos ühiskonna üldise arenguga. Olen veendunud, et aeg ja kultuur muudab inimesi rohkem kui mõni muu nüanss," rääkis Michal, kelle sõnul on sellel kaasa aidanud ka muutunud seadusandlus – erakondade rahastamise reeglistik üsna selgelt reguleeritud võrreldes paljude teiste väga arenenud demokraatiatega.

"Ma ei kujuta küll rahastaja varjamise juhtumit ette, aga teoreetiliselt mõeldes on ainuke küsimus ettevõtjate probleem, et neid hakatakse seostama mõne otsuse või erakonnaga. Üks leht kirjutas, et Toomas Luman toetas reformierakonda ja sai vastu ettevõtete tulumaksuvabastuse. Ma küsin, et kus on mõistus, kui nii kirjutatakse? Sellisel juhul ma ei imesta, et ettevõtjad on ettevaatlikud," nentis Michal.

Tema sõnul on erakondi, kellel ei ole ideoloogiliselt keeruline lävida ettevõtjatega, eriti reformierakonnal. "Oleme ideoloogiliselt sarnases keskkonnas ning mõistame, et riigi maksutulu tuleb ettevõtjatelt. Kindlasti on ettevõtjatel keerulisem ja raskem toetada vasakpoolseid erakondi, samuti neil erakondadel ettevõtjate poole pöörduda. Palju neid ettevõtlikke inimesi ikka on, kes unistavad maksutõusust ja uutest koormistest enda turjal?" märkis Michal.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
02. March 2009, 20:16
Otsi:

Ava täpsem otsing