Maakohad otsivad õmblejaid, elektrikuid ja talutöölisi

02. märts 2009, 07:15

Igas kuus saab Eesti töötute armee juurde
tuhatkond inimest, ent ometi on tööturuametis üleval töökuulutusi, mille jaoks
pole siiani sobivat inimest leitud.

Pärnumaal Tootsis päästeveste õmbleva Betamar OÜ juhataja Endel Tamm lausa ohkas küsimuse peale, kuidas firmal õmblejate otsingul läheb, kirjutas Postimees. "Väga halvasti, asume Pärnust mitukümmend kilomeetrit eemal ja inimesed ei taha siia tööle tulla," ütles ta.

Näiteks Järvamaal otsitakse juba suve algusest keemikut, Lääne-Virumaal aga alates detsembrist farmi juhatajat. Kuigi palgast tööandjad Lääne-Virumaa tööturuameti juhataja Inna Eriku sõnul avalikult ei räägi, pakutakse farmi juhatajale nii ametiautot kui ka elamispinda, inimeselt nõutakse aga loomakasvatusalast kogemust, mida on vähestel.

Lisaks õmblejatele ja lüpsjatele ootavad paljud maakonnad tööle ka elektrikuid, näiteks on hädas Tartumaa, kus elektriku töökoht juba nädalaid inimest ootab.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
02. March 2009, 07:15
Otsi:

Ava täpsem otsing