Maksuamet läkitas prokuratuuri 275 kriminaalasja

02. märts 2009, 11:21

Maksu- ja Tolliameti uurimisosakond
tuvastas aastaga üle 190 miljoni krooni riigile tekitatud kahju ja saatis 2008.
aastal prokuratuuri 275 kriminaalasja.

Lõpule viidud kriminaalasjadest olid 85 seotud narkootiliste ainetega, teatas Maksu- ja tolliamet, ning 143 alkoholi, kütuse, ravimite ja tubakatoodete ebaseadusliku käitlemisega. Maksukuritegudega seotud kriminaalasjade arv oli 37.

Uurimisosakonna juhataja Rene Kanniste sõnul iseloomustab eelmist aastat suur kriminaalasjade alustamiste arv psühhotroopsete ja tavaravimite üle riigipiiri toimetamiste kohta. “Nimetatud valdkonnas on tõusvaks trendiks ravimite toimetamine Venemaalt Eestisse ja psühhotroopsete ainete toimetamine Soome,” ütles Kanniste. Kokku avastati 2008. aasta jooksul ameti töötajate poolt 16 166 tabletti ja 1320 milliliitrit erinevaid ravimeid.

Maksupettustes on uurimisosakonna peamine tähelepanu suunatud käibemaksuskeemidele. 2008. aastal suleti viis arvevabrikut, mille kogukäive ulatus üle 700 miljoni krooni. Kokku alustati eelmisel aastal 44 maksupettusega seotud kriminaalasja.

2008. aastal prokuratuuri edastatud kriminaalasjades tuvastati riigile tekitatud kahju 193,6 miljonit krooni ulatuses. See on 54 miljonit krooni väiksem kui 2007. aastal. Uurimisosakonna juhataja Rene Kanniste selgitas, et ühelt poolt on selline muutus tingitud tõhusast järelvalvest, mille tulemusena on pettusskeemid lühiajalisemad ja väiksema käibega. Teiselt poolt on maksupettuste skeemid muutunud keerulisemaks ja tõendusmaterjali kogumine raskemaks.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
04. March 2009, 10:59
Otsi:

Ava täpsem otsing