Nafta hind kukkus üheksa protsenti

02. märts 2009, 22:08

Nafta hind kukkus täna New Yorgi
kaubabörsil üheksa protsenti, sest majanduskriisi süvenemine arenenud riikides
ei luba tarbimise kasvu.

Musta kulla hind hakkas langema juba reedel, kuid täna jätkus juba korralik väljamüük. New Yorgi kaubabörsil kukkus toornafta aprillilepingute hind 4,06 dollari ehk üheksa protsendi võrra 40,70 dollarini barrel käies päevasiseselt alla 40 dollari taseme. Ka Londonis oli nafta hind langenud üheksa protsenti.

Pessimism naftaturu suhtes läheb kasvab iga kord, kui USA valitsus peab taas tulema appi mingile suurele ettevõtete, kirjutab uudisteagentuur AP. Täna oli selleks kindlustuskontsern AIG, millele valitsus annab veel 30 miljardit dollarit.

Kuna töötute armee on kasvanud miljonitesse, tähendab, et nad ei sõida enam tööle. Igal kuul sõidavad ameeriklased miljardite miilide võrra vähem, kinnitab uudisteagentuur.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
04. March 2009, 14:19
Otsi:

Ava täpsem otsing