Politoloog: EL on kui malakas Venemaa vastu

02. märts 2009, 07:42

Tallinna Ülikooli politoloog Tõnis Saartsi
sõnul on Euroopa Liit eestlaste jaoks kui malakas Venemaa vastu ja lüpsilehm,
kust saab euroraha.

Küsimusele, mis te arvate, millised saavad olema näiteks Euroopa Parlamendi valimiste põhiteemad, vastas Saarts, et üks millele rõhutakse on see, et erakonnad mõistavad, et tegemist on ennekõike isikuvalimistega, vahendas ERR "Aeg luubist".

"Ja just rõhutavad seda, et nende kandidaatide hulgas on välispoliitiliselt euroopa küsimustes väga kompetentseid inimesi. Teine võimalus on see, kui vaatame, mida tavalise eesti valija jaoks tähendab Euroopa Liit. See tegelikult tähendab kahte asja - Euroopa Liit on malakas Venemaa vastu ja lüpsilehm, kust saab euroraha," sõnas ta.

"Olgem ausad, nii see on ja seetõttu ma arvan, et üks temaatika, mis kindlasti seotakse Euroopa Parlamendi valimistega, on just see Venemaa kaart ja Venemaa temaatika. Seda, ma usun, hakatakse üsna tõenäoliselt kasutama ka siin kohalikel valimistel, vähemalt Tallinnas," lisas politoloog.

"Ja kolmas võimalus on see, et arutatakse euroraha kasutamise üle või siis euro tuleku üle, aga selle probleem on see, et kuigi need on Euroopa Liiduga seotud teemad, siin ei ole erakondade vahel konfliktikohta," ütles Saarts.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
02. March 2009, 07:42
Otsi:

Ava täpsem otsing