Warren Buffett: paremad ajad on ees

02. märts 2009, 20:51

Legendaarne investor Warren Buffett
kinnitas, et USA majandus on varemetes terve 2009. aasta ning võib olla isegi
kauemgi, kuid arvas, et paremad ajad on veel ees.

„Ehkki teekond pole olnud sile, on meie majandussüsteem töötanud erakorraliselt hästi,“ vahenda uudisteagentuur Bloomberg, Buffetti iga-aastast kirja Berkshire Hathaway aktsionäridele. „See on vallandanud taolise inimpotentsiaali ja jätkab seda, mida veel ükski teine süsteem pole suutnud teha,“ kinnitas miljardär.

„Standard Poor’s 500 indeks jätkab ilmselt tõusmist kolmel neljandikul järgmisest 44-st aastast, nagu see on olnud alates 1965. aastast, mil ma võtsin Berkshire Hathaway üle,“ seisab kirjas. S P 500 indeks langes 2008. aastal 38 protsenti, mis on suurim kukkumine alates 1937. aastast.

„Meile meeldivad taolised hinnalangused siis, kui meil on raha positsioonide suurendamiseks,“ selgitas investor oma strateegiat. Möödunud aasta lõpul oli Berkshire Hathaway bilansis 25,5 miljardit dollarit võrrelduna 33,4 miljardi dollariga 30. septembril.

Neljandas kvartalis müüs Buffett aktsiaid 4,77 miljardi dollari väärtuses selleks, et osta General Electricu ning investeerimispanga Goldman Sachs eelisaktsiaid. Muuhulgas müüs ta Johnson Johnsoni, Procter Gamble ja ConocoPhillipsis aktsiaid, mille kohta ta ise ütles, et oleks eelistanud neid hoida. Tõsi, veaks pidas ta naftagigandi ConocoPhillips aktsia positsioonide suurendamist, sest ta tegi seda ajal, mil nafta ja gaasi hind oli tipu lähedal.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
03. March 2009, 08:56
Otsi:

Ava täpsem otsing