Ettevõtjad omal soovil lahkujale hüvitise maksmist õigeks ei pea

03. märts 2009, 08:21

Kuigi juulist jõustuv seadus lubab ka omal
soovil lahkujale töötuskindlustushüvitist maksta, soovivad tööandjad selle
punkti raskete aegade tõttu kõrvale heita.

Täna suunduvadki tööandjate esindajad oma ettepanekutega valitsuse jutule, kuna ei pea vabatahtlikult töölt lahkumise katmist hüvitisega õigeks, ütles Tööandjate keskliidu volikogu juhi Enn Veskimägi Postimehele.

«Pakume välja selle edasilükkamist paariks aastaks ehk seniks, kuni uuesti kosume. Praegu, kus töötute hulk on kriisi tõttu nii suur, ei pea me õigeks, et vabatahtlikult lahkujad peaksid saama hüvitist,» selgitas Veskimägi.

Ametiühingute keskliidu juhi Harri Taliga sõnul on ametiühingute seisukoht kindel: kui tööandjad tahaks loobuda osast uues seaduses sätestatud reeglitest, siis peavad nad loobuma ka seadusega neile antud hüvedest ehk väiksematest koondamistasudest.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
03. March 2009, 08:21
Otsi:

Ava täpsem otsing