Lätlased uputavad ja põletavad oma liisinguautosid

03. märts 2009, 15:05

Lätlased rikuvad, uputavad, süütavad ja
ärandavad oma autosid, et vaid liisingumaksetest vabaneda, seejuures hävitatakse
nii sõidu- kui veoautosid, kirjutas rus.db.lv.

Tänastes rasketes majandusoludes on inimesed valmis teadlikult oma autosid lõhkuma, et kindlustushüvitist saada ning vabaneda liisingumaksetest. Nõnda talitades riskivad lätlased küll ebameeldivuste ja isegi vanglaga, kuid see ei kohuta neid.

"Majanduskriisi tingimustes, kui liisinguautosid kasutavate inimeste rahaline heaolu halveneb, püüavad nad vargust või rüüstamist lavastades üha sagedamini kindlustusmakseid välja petta. Samal moel püüavad nad ka liisingumaksetest vabaneda," rääkis kindlustusfirmasid ühendava liidu asepresident Jelena Alfejeva. Naine lisas, et Läti inimesed on valmis lavastama nii vargusi, avariisid, süütamisi, aga ka autosid uputama.

Alfejeva sõnul ei saa lätlased aru, et selliseid juhtumeid uuritakse praegu eriti hoolikalt ega mõista ka seda, milliste tõsiste tagajärgedeni kindlustus- ning liisingupettused viia võivad.

Mullu paljastati Lätis kaheksa kindlustuspettuse juhtumit, mille kahjude kogusumma ulatus 100 000 latini (2,2 mln kr). Pettuse avastamisel kindlustussummat välja ei maksta ning ehkki autot enam pole, tuleb liisingumakseid edasi tasuda. Kui hävinud sõiduk on laenu tagatiseks, tuleb lisaks muretseda uus tagatis.

Lätis võib kindlustuspettuse eest ka 5-13 aastaks vangi minna.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
05. March 2009, 18:28
Otsi:

Ava täpsem otsing