Savisaar: presidendi otsus väärib tunnustamist

03. märts 2009, 18:14

Keskerakonna esimees Edgar Savisaar
tunnustas president Toomas Hendrik Ilvese otsust jätta välja kuulutamata soolise
võrdõiguslikkuse seaduse muudatused, millega koalitsiooni kuuluvad erakonnad
tahtsid muuta Tallinna valimiskorraldust.

„President Ilves käitus seda seadust välja kuulutamata jättes riigimehelikult,” tunnustas Savisaar presidenti. „President sai aru, et Reformierakonna, Isamaa ja Res Publica Liidu ning sotsiaaldemokraatide korraldatud tsirkus Riigikogus õõnestab seaduseandja autoriteeti ning labastab õigusloomet.”

Savisaare sõnul on linnaosade tekitamine ja lõpetamine volikogu ainupädevuses ja selle seisukoha muutmine on sügav riive omavalitsuse autonoomiasse.

„Soolise võrdõiguslikkuse seaduse muudatused olid vastuolus nii põhiseaduse, kohalike omavalitsuste harta kui ka kohaliku omavalitsuse korralduse ning - valimisseadusega,” märkis Savisaar.

Savisaare sõnul tähendab presidendi otsus, et ta ei langenud koalitsiooni sepistatud intriigide ohvriks. „President Ilves näitas sirgeselgse käitumisega, et ei taha olla mängukanniks tänase koalitsiooni poliittehnoloogide käes ega ka mitte ühegi saadiku unistusi vormistavaks kummitempliks,” ütles Savisaar.

Ta lubas, et Tallinn jätkab haldusreformi läbi viimist. „Tallinnas algatatud haldusreformi eesmärk on muuta Tallinna valitsemine vähem kulukaks, et hoida linn paremini korras ja aidata inimesi, kes on kaotanud töö,” rääkis Savisaar ja nentis, et riigi kraavi ajanud Reformierakonda kannustab üksnes võimuiha ning Ansipi valitsus jätab Eesti inimesed oma muredega üksi.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
03. March 2009, 18:51
Otsi:

Ava täpsem otsing