BÖRS: Euroopa aktsiaturud toibusid

04. märts 2009, 20:08

Euroopa aktaiaturud tõusid pärast eilset
langemist 12 aasta madalaimale tasemele eelkõige tänu Hiina majandusabi
paketile, mille abil loodavad teenida ka Euroopa firmad.

Maailma suurima kaevanduskompanii BHP Billiton aktsia hind kerkis 13 protsenti 1172 pennini, suuruselt kolmanda mäetösötuskompanii, Rio Tinto väärtusele lisandus 14 protsenti. Kivisöekompanii Xsatrata aktsia hind hüppas 15 protsenti.

„Hiinlased on välja tulemas veel ühe suure fiskaalabiga,“ kommenteeris uudisteagentuurile Bloomberg Londonis asuva varahaldusfirma ECU Group fondihaldur Philip Manduca. „Nemad on pumpamas väga palju raha. See aitab pikas perspektiivis,“ lisas ta.

Volkswageni aktsia hind kerkis 7,4 protsenti 205,11 euroni. Euroopa suurim autotootja on ühtlasi suurim välismaine autotootja Hiinas.

Korraliku tõusu tegid aktsiate hinnad ka Skandinaavias. Helsingi börsi indeks kerkis 3,16 protsenti. Nokia aktsia hind tõusis 2,02 protsenti 7,58 eurole, metsatööstuskontsernide Stora Enso ning UPM-Kymmene aktsiad läksid kuus protsenti kallimaks.

Stockholmi börs kerkis koguni üle nelja protsendi. Ericssoni aktsia hind kerkis 3,3 protsenti 71,9 Rootsi kroonini, SEBi aktsia hind hüppas 14,8 protsenti 35,6 Rootsi kroonini.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
04. March 2009, 20:08
Otsi:

Ava täpsem otsing