BÖRS: Wall Street valmistub põhjaõngitsemiseks

04. märts 2009, 16:02

Pärast viit languspäeva ootavad investorid
täna USA aktsiaturgudelt tõusu, see on aga tingitud mitte niivõrd optimistlikust
tulevikuootusest vaid nn põhjaõngitsejatest, kirjutab uudisteagentuur AP.

Dow Jonesi tööstuskeskmise futuurid olid enne börsipäeva algust kerkinud 1,8 protsenti, S P 500 ning Nasdaq 100 indeksile oli lisandunud vastavalt 1,7 ja 1,45 protsenti.

Täna on tulnud ja tulemas terve rida makromajandusnäitajaid kaas arvatud Föderaalreservi nn beež raamat, mis on keskpanga hinnang majanduslikule olukorrale.

Google tegevjuht Eric Smith maalis eile San Franciscos toimunud Morgan Stanley tehnoloogiakonverentsil majanduse kohta üsna sünge pildi, mis käib ka internetifirma enda kohta. „Me ei ole immuunsed ülemaailmse tõve suhtes,“ lausus ta. Smith kinnitas, et nad võitlevad selle vastu kahandades kulusid ning vaatavad üle kõikide üksuste võimalused käibe genereerimiseks. Google’i aktsia hind oli eelkauplemise ajal kukkunud 5,2 protsenti.

Pihuarvutite tootja Palm hoiatas, et ettevõtte käive oli veebruariga lõppenud käive jääb analüütikute ootustele alla. Ettevõte teatas, et käive jäi vahemikku 85 kuni 90 miljonit dollarit võrrelduna analüütikute poolt oodatud 158 miljonit. Aktsia hind kukkus turueelsel kauplemisel kaheksa protsenti.

Tõusjate eesotsas olid eelkauplemisel enne ametliku börsipäeva algust alumiiniumitootja Alcoa ning energiagigandid ExxonMobil ning Conoco Phillips. Toorainesektor rõõmustas hiina majanduse abistamise paketi peale, mis avalikustatakse homme.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
04. March 2009, 16:02
Otsi:

Ava täpsem otsing