Hanke tingimused välistavad konkurentsi

04. märts 2009, 08:58

Kohtla-Järve linnavalitsus kuulutas välja
linna teede hoolduse ja remondi hanke tingimustel, mis sobivad hästi küll
praegusele teenuse osutajale Nikolai Ossipenko firmale ASile N V, ent ei
soodusta tiheda konkurentsi tekkimist.

Väljakuulutatud hankega otsib Kohtla-Järve ettevõtet, kes korraldaks linnaosade teede ja tänavate remonti ning hooldust, hoiaks korras liikluskorraldusvahendeid, sademeveekanalisatsiooni, haljasalasid ja Raudi kalmistut. Selliseid firmasid, kes teeksid korraga kõiki neid töid, ei ole palju, kirjutas Põhjarannik.

Ida-Viru maakonnas riigimaanteid hooldava ASi Talter Virumaa osakonna juhataja Olari Vainokivi on veendunud, et kui iga tegevuse peale oleks korraldatud eraldi hange, tuleks pakkumisi rohkem ja Kohtla-Järve linn saaks kokkuvõttes need teenused soodsamalt.

Kohtla-Järve aselinnapea Jüri Kollo sõnul koondati eri tööd ühte hankesse harjumusest.

Hanketingimustes torkab silma seegi, et nende koostamisel oleks linnavalitsuse ametnikel justkui ees olnud ASi N V viimaste aastate majandusaruanded, kust kirjutati tingimusteks, et pakkuja viimase kolme majandusaasta summaarne netokäive oleks vähemalt 300 miljonit krooni ja keskmine töötajate arv vähemalt viiskümmend, just nagu see on Ossipenko firmal.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
04. March 2009, 08:58
Otsi:

Ava täpsem otsing