Tõrva linnapea: haldusreformiga viivitamine oleks omavalitsuste suhtes kuritegelik

04. märts 2009, 20:47

Tõrva linnapea Agu Kabritsa sõnul on
vabatahtliku ühinemise rong ilma kindla sõidugraafikuta ja kunagi ei ole kindel
kas ta sihtpunkti jõuab, seetõttu on regionaalministri ettepanek rakendada
sundliitmist ainuvõimalik.

„Olen olnud kolm korda ühinemisettepanekute juures ja sellepärast ei imesta, et vabatahtliku ühinemise protsess on riigi jaoks ebaõnnestunud. Praeguste nõrkade omavalitsustega ilmselgelt jätkata ei saa, seega on kiire sundliitmine ainuke lahendus,“ sõnas Kabrits.

Linnapea on seda meelt, et haldusreform tuleb ära teha niipea kui võimalik, sest riigi majanduslik olukord halveneb pidevalt ja vähenevad maksutulud löövad valusalt ka omavalitsusi. Teiselt poolt muudab olukorra veelgi raskemaks rahvastiku vähenemine.

„Omavalitsuste eelarved kahanevad üha kiiremini ja kes vähegi tulevikku vaatab, saab aru, et niipea paremaks ei lähe. Väikeste ja nõrkadena kohalikud omavalitsused ellu ei jää. Valitsusel lasub vastutus seda mõista ja läbi viia sundliitmine. Jutud sellest, et puudu on analüüsid ja arutelud, on jama. Reformi vajalikkust ja võimalikkust on uuritud aastaid ja kõik mõtlevad inimesed on aru saanud, et teisiti enam ei saa,“ ütles Kabrits.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
16. March 2009, 19:47
Otsi:

Ava täpsem otsing