Era- ja väikehaiglad teenuste hindu muutma ei kiirusta

05. märts 2009, 20:43

Kui viimastel nädalatel on Tallinna
suurhaiglad teatanud oma tasuliste teenuste hinnakirja muutmisest, siis
väikehaiglad ja erahaiglad seda teha ei plaani, kirjutavad
Meditsiiniuudised.

Ida-Tallinna keskhaigla alandas 25. veebruaril kehtima hakanud uue hinnakirja järgi tasuliste teenuste hindu ja laiendas eriarstiabi tasulisi erialasid. Uus hinnakiri on 1. märtsist ka Lääne-Tallinna keskhaiglal ning Regionaalhaiglagi on kinnitanud hinnakirjade üle vaatamist.

Muudatuse eesmärk on Ida-Tallinna keskhaigla juhatuse esimehe Ralf Allikvee sõnul paindlikult reageerida majanduslanguse tingimustele. Tasuliste teenuste erialade laiendamine tagab haigla meditsiinipersonalile optimaalse töökoormuse.

Erahaiglate Nova Vita ja Taastava Kirurgia Kliiniku esindajad vastasid Meditsiiniuudiste päringule, et hinnakirjades tänase seisuga muudatusi plaanis ei ole. Sama kinnitasid ka erinevad maakonnahaiglad.

Viljandi haigla kommunikatsioonijuhi Küllike Heide kinnitusel püsib tasuliste teenuste hinnakiri neil hetkel muutumatuna. "Kui selles mingid muutused tulevad, siis (kuna meie tasuliste teenuste hinnad on ligilähedased kehtivate Eesti Haigekassa tervishoiuteenuste hindadega) on need seoses uue Eesti Haigekassa tervishoiuteenuste hinnakirja kehtestamisega. Seega lähema kolme kuu jooksul meil hinnakirja muutmist kavas ei ole," ütles Heide.

Lõuna-Eesti haigla on 2009. aastaks muudatused tasuliste teenuste hinnakirjas tehtud ning haigla esindaja sõnul puudutasid need eelkõige taastusravi poolt pakutavaid teenuseid ja protseduure.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
05. March 2009, 20:43
Otsi:

Ava täpsem otsing