Riigid, kuhu välisministeerium ei soovita eestlastel sõita

05. märts 2009, 13:10

Välisministeerium avaldas nimekirja
riikidest, kuhu sõitmist tasub vältida või kus peaks rakendama ülimaid
ettevaatusabinõusid.

Välisministeerium soovitab hetkel vältida reisimist Afganistani, Iraaki ning Aafrika riikidest Somaaliasse, Sudaani ja Tšaadi.

Plaanides sõitu riikidesse, kus võivad toimuda rahvarahutused, suured massilised korratused, relvastatud konfliktid, epideemiad, ebastabiilsed ilmastikutingimused jms, tuleb arvestada võimalike riskidega ning sellega, et reisitakse omal riisikol, seisab ministeeriumi teates.

Mitmesse riiki reisimisel soovitab välisministeerium rakendada ülimaid ettevaatusabinõusid, sh vältida teatud piirkondi või piirialalasid. Samuti on nende avaldatud nimistus riike, kus keskvõimul on piiratud mõju kohalikele võimuorganitele või võib esineda vägivalda.

Ettevaatusabinõusid tasub rakendada neis riikides: Alžeeria, Burkina Faso, Burundi, C?te d'Ivoire ehk Elevandiluurannik, Haiti, Iraan, Kesk-Aafrika Vabariik, Kongo, Kongo DV, Libeeria, Liibanon, Madagaskar, Mali, Mauritaania, Nigeeria ja Niger.

Enamik n-ö kriitilisi piirkondi asub Aafrikas. Enamik n-ö kriitilisi piirkondi asub Aafrikas.

Lisaks on välisministeerium koostanud nimekirja territooriumidest, mida samuti võiks vältida või vähemalt liikuda seal väga ettevaatlikult. Nimekirja kuuluvad Gruusiast Lõuna-Osseetia, Abhaasia ja Gori ümbrus, Iisraeli kontollitavad Jordani läänekallas ja Gaza sektor, India Assami Nagalandi, Tripura ja Manipuri osariigid, Indoneesias Papua, Aceh, Maluku saared ja Sulawesi provints, Nepalis Kathmandu, Pakistanis Afganistaniga piirnevad alad, Swat Loodepiiri provintsis ning Belutšistani provintsi põhja- ja läänepiirkonnad, Palestiina omavalitsuse kontrollitavad alad, Saudi Araabia põhja- ja kirdeosa, Taimaal Pattani, Yala, Narathiwat ja Songkhla provintsid, Usbekistanis Afganistani, Kõrgõzstani ja Tadžikistaniga piirnevad alad, Venemaal Tšetšeenia, Inguššia, Dagestan, Põhja-Osseetia, Karatšai-Tserkeššia ja Kabardi-Balkaria alad.

Neis piirkondades reisijail soovitab välisministeerium olla tähelepanelik rahvarikastes kohtades, turistide hulgas populaarsetes ostukeskustes ja meelelahutuskohtades, samuti religioossetes kogunemispaikades. "Eriti tähelepanelik ning ettevaatlik tuleb olla välismaalaste seas populaarsetes ööklubides, baarides ja restoranides, mis on sageli olnud terrorirünnakute sihtpunktiks. Samuti soovitame mitte külastada kohti, kus ei ole politsei, sõjaväe või teiste julgeolekuüksuste valvet," seistab ministeeriumi teates.

Ilma tungiva vajaduseta soovitab välisministeerium mitte reisida ka kahte loodusõnnetuste piirkonda: Kariibi mere saarte ja Mehhiko lahe ääres kestab orkaanide periood ning Indias üleujutus Bihari osariigis.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
05. March 2009, 13:21
Otsi:

Ava täpsem otsing