SEC raputas petulembelisi maaklerfirmasid

05. märts 2009, 13:23

Neliteist maaklerfirmat USAs nõustusid
maksma USA Väärtpaberituru järelvalvele (SEC) peaaegu 70 miljonit dollarit, et
pääseda sobimatu kauplemise süüdistusest, kirjutas Financial Times.

Sobimatu kauplemine tähendas tehingute tegemist enda eest enne kui neid tehti oma klientide eest, sisuliselt raha teenimist nende arvelt. Loomulikult on selline tegevus ebaseaduslik ning mängib avalikkuse usaldusega.

Kuigi ükski ettevõte oma süüd ei tunnistanud, ei lükanud keegi süüdistatuist seda ka ümber ning kõik maksid trahvid vaikides ära.

SEC püüab põhjalikuma tegevusega taastada avalikkuse usku oma eksistentsi vajalikkusesse, sest on pärast Bernard Madoffi 20aastase Ponzi skeemi ilmsikstulekut pidanud vastu võtma väga teravaid kriitikanooli. Järelevalvena oleks SEC pidanud sellise skeemi juba ammu avastama.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
05. March 2009, 13:23
Otsi:

Ava täpsem otsing