Vitsut süüdistab Jänest koonerdamises

05. märts 2009, 14:38

Tallinna linnavolikogu esimees Toomas
Vitsut peab kultuuriministrit Laine Jänest vastutavaks selle eest, kui 2011.
aasta kultuuripealinna üritusi ei õnnestu korraldada kavandatud mahus, teatas
Raepress.

„Tallinna saamine Euroopa kultuuripealinnaks ei ole kaugeltki ainult Tallinna asi. Seepärast oleme alustanud ka kultuurilinnade võrgustiku loomist, millest võidab terve Eesti. Kultuuriministeerium on aga jaganud igasuguseid uhkeid toetuselubadusi, mis lubadusteks on jäänudki,” selgitas Vitsut süüdistuse tagamaad.

Vitsut heidab Jänesele ette, et see toob eesti kultuuri ja Euroopa tulevase kultuuripealinna huvid ohvriks oma partei poliitilistele ambitsioonidele.

„Reformierakonna juhid ei suuda tunnustada ühtki Tallinna linnavõimu algatust ega saavutust. Kuna nemad ei saa mängida esimest viiulit kultuuripealinna projektis, loobitakse sellele kaikaid kodaratesse ja jäetakse eraldamata varem lubatud raha riigieelarvest. Minnakse isegi nii kaugele, et minister töötab vastu meie koostööle teiste Eesti linnadega,” kritiseeris volikogu esimees.

Tallinn on algatanud üle-eestilise kultuurilinnade võrgustiku loomise, et paista Euroopas 2011. aastal paljude omanäoliste paikade esiletõusuga silma. Samas on aga kultuuriministeerium taganenud Brüsselile antud lubadusest rahastada kultuuripealinna projekti kolmandiku ulatuses eelarvest ehk võrdselt Tallinna linnaga.

„Eelmisel aastal, kui Reformierakond ei näinud veel ühtki märki majanduskriisist, kärpis nende juhitav ministeerium kultuuripealinna projektile eraldatava summa ainult 4,5 miljoni kroonile ehk vähem kui poolele lubatust,” lisas Vitsut. „Enne kui süüdistada Tallinna mõne ürituse korraldamata jätmises, vaadaku minister peeglisse – sealt võib ta näha süüdlast. Laine Jänesel oleks juba aeg tunnistada, et ta ei suuda pidada oma lubadusi ega seista eesti kultuuri eest.”

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
05. March 2009, 15:26
Otsi:

Ava täpsem otsing