Tallinnas põles Mustika kaubakeskus

Kadrin Karner 06. märts 2009, 00:00

Eile varahommikul enne kella kuut süttisid Tallinnas Tammsaare teel Mustika keskuse laoruumid, kust tuli müügisaalidesse levis. Põhja-Eesti päästekeskuse andmetel oli tules 1000 ruutmeetrit ning sellel alal kukkus sisse ka keskuse lagi.

Kust tuli alguse sai, peab selgitama uurimine. Esialgsetel andmetel võis põleng alata keskuse laoruumist, kus oli tuli kõige tugevam.

Mustika keskuses asuv BabyCity sai kaubakahju ligikaudu 5 miljonit krooni, ütles poodi haldava Kotryna OÜ juhatuse liige Ivar Vilmer. "Umbkaudu 5 miljonit krooni, kuid see tuleb selgeks teha, sest me ei fikseeri igal õhtul oma kauba jääki," märkis Vilmer. Sellele lisandub remondi ja inventari maksumus.

Vilmeri sõnul on visuaalselt kaup küll alles, kuid beebitarvetel on vee- ja vingukahjustusi ning kiht tahma peal. Poe sein on ära põlenud ning sealt paistab vastu valgus, mitte enam teine pood, kirjeldas Vilmer silme ees avanevat pilti.

Mis kaubast saab, Vilmer vastata ei osanud. Ta ütles, et kauba ja kahjudega tegeleb edasi kindlustus. Mis summa peale poel kindlustus oli, jättis juhatuse liige enda teada.

Töötajate saatus pole veel otsustatud, kuid esmalt asutakse nende abiga kaupa üle vaatama.

Põhja-Eesti päästekeskuse pressiesindaja Peeter Randoja ütles eile Kuku raadiole, et Mustika kaubanduskeskuse kahjud võivad ulatuda kümnetesse, kui mitte sadadesse miljonitesse kroonidesse.

ONOFF Eesti ASi turundusjuht Piret Tikand ei osanud Äripäevale öelda, kui suureks võib tules hävinud poe ja kauba väärtus kujuneda, kuid nentis, et kauplus asus kõige suurema tulekolde lähedal ning poest pole just palju järele jäänud. Pood oli Tikandi sõnul kindlustatud.

Kuigi Mustamäe Prisma jäi tulest puutumata, on kaupluses suitsukahjustused. Ettevõtte on võtnud ühendust tervisekaitseametiga, et hinnata poeruumides olevate toodete olukorda. Kõik suitsukahjustuse saanud tooted vahetatakse kaupluse teatel välja.

Eile kella 16ks oli If Eesti Kindlustus registreerinud viis Mustika ostukeskuses toimunud tulekahjuga seotud kahjuteadet, kuid kahjuavaldusi tuleb veel, teatas kindlustusselts.

Tuleleekidest ja tahmast on kahjustada saanud keskuses tegutsenud poodide inventar ja kaup. Kahjustusi on põhjustanud ka kustutusvesi.

"Ifi kahjukäsitlejad on juba kohapeal käinud ja esmased käsitlustoimingud on tehtnud. Kahju suurus selgub siis, kui kauplused on saanud kahjustused üle vaadata. Kuumuse ja tahmakahjustusi on ka Mustika keskuse kõrval paikneval hoonel," kommenteeris If Eesti Kindlustuse varakahjude osakonna juhataja Argo Karo.

Mustika keskus kuulub ettevõttele OÜ Combinent, mille juhatuse liikmed on Andrus ja Aivar Leinemann. Äripäeva eelmisel aastal koostatud rikaste edetabelis olid mehed vastavalt 93 ja 80 miljoni krooniga neljanda saja alguses.

Mõni aasta tagasi kirjutas Äripäev, et Combinendi ühe omaniku Aleksander Drelli surma järel sai omanikeringi mehe tütar, kunstnik Nelly Drell.

Keskus on kindlustatud ERGO Kindlustuses.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    24. November 2011, 17:58
    Otsi:

    Ava täpsem otsing