Asmann: äriplaani paljale lootusele ei külva

06. märts 2009, 16:20

SEB Panga prognoosi kohaselt
võib Eesti majandus kahaneda tänavu kuni 10%. Panga juht Ahti Asmann ütles,
et prognoos pole inimeste hirmutamiseks, kuid äriplaani ei saa paljale lootusele
püsti panna.

„Kas tegemist on paanika külvamisega?,“ arutles Äripäeva Finantsjuhtimise konverentsil esinenud Ahti Asmann SEB majandusprognoosi üle ning lisas, „meie arvates ei ole. Äriplaani lootusele üles ei ehita, tuleb teada reaalset olukorda.“

Ta väljendas arvamust, et praeguse majandusolukorraga tuleb kohaneda ja kiiret taastumist loota ei ole. Lähiaastad võivad tuua 30-50% madalamad käibed, kui need olid 2007. ja 2008. Samuti rõhutas Asmann, et kulude kärpimine on kriitilise tähtsusega. Kuigi tegemist pole uudse ideega, on see siiski üle kordamist vääriv, selgitas pankur.

Asmann ütles, et tahaks kummutada müüdi, et pangad üldse ei laena ning kinnitas, et intressitulu on panga kõige olulisem tululiik. „Meie tahame laenata, meie tahame teenida kasumit. Suurt kasumit,“ ütles ta ning lisas, et SEBi hinnangul kestab majandussurutis 3-5 aastat ning sellele tuginedes hinnatakse ka laenuprojekte.

Täna pole pangatöötaja just kõige populaarsem amet, viskas Asmann nalja ning selgitas, et praegu süüdistatakse kõiges panku.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
06. March 2009, 16:20
Otsi:

Ava täpsem otsing