Nordea valiti Põhjamaade turvapangaks

06. märts 2009, 12:11

Majandusajakiri Global Finance koostas
maailma turvalisemate pankade nimekirja ja Nordea on selle järgi Põhjamaade
kõige turvalisem pank.

Global Finance võrdles 500 suurima panga pikaajalist krediidikõlbulikkust ja kapitaliseeritust ning teeb seda reeglina kord aastas. Erakordselt keeruline finantsmaailma olukord sundis aga juba koostatud nimekirja uuendama, edastas Nordea Pank.

Maailma kõige turvalisemaks pangaks sai Saksa pank KfW, kirjutas Kauppalehti. Kümne maailma turvalisema panga sekka valiti üheksa panka Euroopast ja üks Kanadast. Kõige turvalisem Põhjamaade pank on Nordea, mis paikneb 500-kohalises üldtabelis 22. positsioonil.

Eestis tegutsevatest pankadest on Nordea ainus, kes pääses edetabeli esimesse otsa ja pakkus konkurentsi maailma suurimate pankade usaldusväärsuse hindamisel.

Global Finance esindaja Joseph D. Giarraputo sõnul on nimekirja etteotsa kuuluvad pangad kriisis paremini hakkama saanud. „Rohkem kui kunagi varem hindavad kliendid kõikjal maailmas pankade usaldusväärsust,“ kommenteeris Joseph D. Giarraputo.

Majanduskriisis muserdatud Ameerika pankadest peetakse parimaks Wells Fargo panka, mis paikneb edetabelis 21. positsioonil. Finantskriis on mõjutanud ka Suurbritanniat, kelle parim pank asub üldtabelis 19. kohal.

Majandusajakiri Global Finance koostab pankade turvalisuse reitinguid juba 17. aastat. Global Finance täisraport avalikustatakse aprillis.

Nordea Pank Eesti kuulub Põhjamaade suurimasse finantskontserni. Nordeal on umbes 10 miljonit klienti, ligi 1400 harukontorit ja 5,1 miljoni e-kliendiga juhtiv positsioon internetipanganduses.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
06. March 2009, 12:39
Otsi:

Ava täpsem otsing