Prokurörid arutavad menetlussuutlikkust

06. märts 2009, 12:29

Täna koguneb Rahvusraamatukogu
konverentsikeskuses prokuröride üldkogu, kus prokuratuuri edusammudest ja
kvaliteeditõusust räägivad nii riigi peaprokurör Norman Aas kui ka
justiitsminister Rein Lang. Ühtlasi räägitakse menetlussuutlikkuse säilitamisest
kärbitud eelarve ja väiksemate palkade tingimuses.

Norman Aasa hinnangul oli möödunud aastat edukas, sest kunagi varem pole prokuratuur kohtu ette saatnud ega ise sanktsioneerinud nii paljusid kuriteos kahtlustatavaid kui aastal 2008, teatas prokuratuur. Lõplik menetlusotsus võeti eelmisel aastal vastu 18 244 isiku suhtes. „Edasiminek ei ole olnud ainult kvantiteedis, ka organiseeritud kuritegevuse ja muude raskete kuritegude avastamise ja kohtusse saatmise osas on toimunud oluline tõus,“ lisas peaprokurör.

„Möödunud aasta jääb aga meelde ka negatiivselt, kuna prokuratuur sattus koos teiste õiguskaitseasutustega teatud korruptsioonikahtluste uurimise tõttu mitmeid kordi alusetute rünnakute alla, süüdistatuna poliitilises kallutatuses ja erapoolikuses,“ kommenteeris Norman Aas.

Selle aasta asjadest arutatakse üldkogul menetlussuutlikkuse säilitamist langenud eelarve ja palkade tingimuses.

Eestis töötab praegu 184 prokuröri, neist 90 on prokuröri abid, 54 ringkonnaprokurörid, 6 eriasjade prokurörid, 13 vanemprokurörid, 13 riigiprokurörid, 4 juhtivprokurörid, 3 juhtivad riigiprokurörid ja riigi peaprokurör.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
06. March 2009, 12:29
Otsi:

Ava täpsem otsing