Sotsid kannavad 8,3 % toetusest riigikassasse tagasi

06. märts 2009, 19:27

Sotsiaaldemokraatide juhatus otsustas
erakonnale laekuvast toetusest kanda 615 000 krooni tagasi riigieelarvesse.

Otsust põhjendavas sotsid sellega, et valitsuse 8 miljardi kroonise riigieelarve kärpe kohaselt peavad kõik valdkonnad kokku hoidma solidaarselt ja oleks moraalitu, kui erakondade rahastamisel kehtib erand.

Uueks sotside juhiks kandideeriv siseminister Jüri Pihl ütles, et sotsiaaldemokraadid suhtuvad maksumaksja rahasse vastutustundlikult ja tänane kriis majanduses on ühteaegu ka väärtuste kriis. „Üks väike, kuid märgiliselt oluline samm on vabatahtlikult loobuda osast erakonna riigieelarve eraldisest. Usalduse saavutamine koosneb väikestest sammudest. Peame igapäevase tegevusega tõestama, et järgime oma põhimõtteid,“ ütles Pihl.

„Juhatus kiitis heaks fraktsiooni ettepaneku maksta tagasi 8,3% riigieelarvelisest toetusest - see on meiepoolne solidaarsuse avaldus,“ lisas ta.

Viimane tüliõun eelmisel kuul otsustatud valitsusliidu 8 miljardi suuruse kärpe puhul oli sotsiaaldemokraatide ettepanek vähendada sarnaselt muude elualadega ka erakondade rahastamist 8,3 % võrra, mis oleks riigieelarvesse kokku juurde andnud 7,5 miljoni krooni, millega teised erakonnad nõus ei olnud.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
06. March 2009, 19:27
Otsi:

Ava täpsem otsing