Tallinn toetab korteriühistuid energiamärgise taotlemisel

06. märts 2009, 20:33

Tallinna linnavalitsus on ette valmistanud
korteriühistute energiamärgise väljastamise kulude katmise korra.

Energiamärgis on alates 1. jaanuarist 2009 kohustuslik uutel ehitatavatel hoonetel, üle 1000 m² kasuliku pinnaga avalikel hoonetel ja olemasoleva hoone/hoone osa müügil või väljaüürimisel, kui seda nõuab ostja või üürilevõtja.

„Energiamärgis on dokument, mis annab teada kui palju hoone tarbib energiat hoone kütmisele, jahutamisele, vee soojendamisele, ventilatsioonile ja valgustusele,“ ütles abilinnapea Eha Võrk. „Ühtlasi tehakse energiamärgises ettepanekud konkreetsete energiatarbimise vähendamise meetmete rakendamiseks.“

Energiamärgise kehtivusaeg on kümme aastat väljastamisest arvates. Samas ei piira tähtaeg võimalust tellida uus energiamärgis ennem tähtaja lõppu – energiamärgise võib tellida peale igat suuremat renoveerimistööd, kui tööde teostamise üheks eesmärgiks on olnud energiasäästu suurendamine.

Hoone energiamärgise andmed kantakse ehitisregistrisse ning need andmed on avalikud.

Energiamärgise sätete jõustumine toob lähiajal kortermajadele kaasa energiamärgise soetamisega seotud kulutused, mis asjaoludest sõltuvalt jäävad hinnavahemikku 1500 kuni 3500 krooni.

Tallinna Linnavolikogule esitatud määruse eelnõu sätestab korteriühistute energiamärgise väljastamise kulude rahalise toetamise põhimõtted, mille kohaselt on korteriühistul, kellel on ehitisregistri andmete kohaselt olemas kehtiv energiamärgis, õigus taotleda ühekordset toetust summas 1500 krooni.

Energiamärgist kohustab rakendama 2002. aastast pärinev euronõue “Hoonete energiatõhususe direktiiv”, mille eesmärk on säästa keskkonda ja vähendada Euroopa Liidu sõltuvust sissetoodavast energiast.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
06. March 2009, 20:33
Otsi:

Ava täpsem otsing