Häbi, pealinn, sa elad laste arvel!

09. märts 2009, 07:08

Kui pealinna arvukad propagandalehed
tänitasid veel eelmise aasta lõpus, et linnakassa kosub jõudsalt ja erinevalt
riigieelarvest Tallinna rahahäda ei ähvarda, siis nüüd šokeeritakse
lapsevanemaid ja lasteaedade õpetajaid kriisikavaga, mille rakendumine tähendab
sisuliselt laste karjatamist, mitte kasvatamist.

Siin läheb linnavõimu künism üle piiri. Ajal kui lasteaedade liivakastid mädanevad, ukselingid kukuvad küljest ja puudub raha vetsupaberi ostmiseks, hoiab linn ametnikke kindlal palgal nagu essu pilpa peal. Ja kui on tarvis kulusid kokku tõmmata, siis minnakse kõigepealt nende rahakoti kallale, kes on niikuinii ühe alatasustatuima ameti esindajad – lasteaialaste õpetajad.

Haridusamet viskas lasteaedade juhatajatele ette numbri, mille ulatuses olgu kulud kärbitud. Kõik. Kuidas, millise hinnaga ja milliste tagajärgedega, meie linnavõimu loomulikult ei huvita. Juhatajad näevad väljapääsuna õpetajate koormuse vähendamist ja töökohtade koondamist. See omakorda põhjustab olukorra, kus vähemalt hommikuti ja õhtuti tekiksid ülerahvastatud liitrühmad, kus väikesed põnnid segiläbi koolieelikutega.

Mul tekib tõsine küsimus, millise kohaga mõtlevad pealinna haridusametnikud sääraseid otsuseid tehes. Mul ei jää üle muud arvata, kui et nad on kõik poissmehed ja vanatüdrukud, kel pole aimugi meie lasteaedade olukorrast?

Linnapea Edgar Savisaare jutt, justkui seisneks lasteaedade räsimise põhjus riigilt saamata jäänud 47 miljonis kroonis, pole miski põhjendus, sest alati saab prioriteete seada ja raha nende vahel ümber jaotada. Tallinn ei ole aga püüdnudki lahendusi otsida.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
09. March 2009, 07:08
Otsi:

Ava täpsem otsing