IPO-turg näitab elumärke

09. märts 2009, 12:46

Ehkki avalike esmaemissioonide (IPO) turg
on praegu peaaegu välja surnud, usuvad spetsialistid, et lootusekiired uutele
börsidebüütidele on olemas, kirjutab The Wall Street Journal.

Nii New Yorgi börsi kui ka Nasdaqi omanikfirma spetsialistid kinnitasid majanduslehele, et on pidevalt kontaktis potentsiaalsete börsile tulejatega. Olgugi et tormijooksu keegi ei ennusta, näevad nad mõningaid positiivseid signaale.

Nasdaq OMXi uute börsettevõtete üksuse juht Bob McCooey lausus, et tervishoid ning tarkvarateenused ja Aasia ettevõtted on esimesed IPO-kandidaadid.

USA väärtpaberite järelevalveorgan (SEC) on sel aastal registreerinud vaid kaks IPO-kavatsust võrrelduna 20ga aasta tagasi ning näiteks 184ga 2000. aasta samal perioodil (aasta algusest kuni 6. märtsini).

Veebruari keskel tegi eduka börsidebüüdi lastetoitude tootja Mead Johnson Nutrition Co. Ettevõtte aktsia hind oli reedel võrreldes avaliku esmaemissiooni hinnaga (24 dollarit) kerkinud kümme protsenti.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
09. March 2009, 13:31
Otsi:

Ava täpsem otsing