Leetu tekkisid tühjad elukvartalid

09. märts 2009, 17:52

Järsu majanduslanguse tulemusel on Leetu
tekkinud praktiliselt tühjad uuselamukvartalid, neid on nii Vilniuses kui
teistes Leedu suuremates linnades, kirjutas uudisteagentuur Regnum.

Agentuur märkis, et viimastel aastatel ehitati Leetu palju uusi elukvartaleid. 2008. aastal osteti aga ära vaid 65% valminud eluasemetest. Kui pankade laenupoliitika karmistus, vähenes laenuvõimeliste ostjate arv märkimisväärselt.

Eksperdid oletavad, et Leedu ehitusmahud vähenevad tänavu 50-70%. Vilniusse ehitatakse vaid 2-3 tuhat uut korterit ehk kaks korda vähem kui mullu. See on viimase kuue aasta madalaim näitaja. Ekspertide hinnangul valitseb sama tendents kuni 2010. aasta lõpuni.

Leedu kinnisvarahinnad kukkusid buumiaegselt tasemelt keskmiselt 25%. Veel aasta tagasi maksis 50-60 ruutmeetrine uuselamu korter Vilniuses 100 tuhat eurot. Praegu saab samasuguse kätte 75 tuhande euroga.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
09. March 2009, 17:52
Otsi:

Ava täpsem otsing