Pihli arvates saab temast peaminister

09. märts 2009, 08:04

Laupäeval Sotsiaaldemokraatliku Erakonna
esimeheks valitud, siseminister Jüri Pihl ütles rahvusringhäälingu hommikusaates
"Terevisioon", et kunagi võib temast saada peaminister.

Pihl ütles, et tema senised poliitilised sammud on olnud edukad. Tema sõnul on sotsiaaldemokraatide erakonnas palju inimesi, kes kannavad endas selliseid põhimõtteid nagu hoolivus ja solidaarsus, kuid pole olnud inimest, suudab nende eest seista.

"Minu maailmavaade on kogu aeg sotsiaaldemokraatlik olnud. Kes mind lähemalt tunnevad, need ka seda arvamust jagavad. Õiglus ja hoolivus on mulle tähtsad olnud ka mu eelmistes mittepoliitilistes ametites," rääkis siseminister endast.

Pihl oli kindel, et järgmiste valimiste järel suureneb sotside osakaal Eesti poliitikas. Minister meenutas, et kui erakonna senine esimees Ivari Padar võttis partei juhtimise üle, olid sotsid kimpus valimiskünnise ületamisega. Nüüd aga võivad sotsid hoopis kõrgemaid sihte seada.

Küsimusele, kas vastavad tõele jutud, et Jüri Pihl sihib peaministri tooli, vastas saatekülaline, et iga erakonna esimees unistab sellest.

"Aga ta (peaministri amet - toim.) ei pea tulema kahe aasta pärast. Küll ta kunagi tuleb," oli Pihl veendunud.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
09. March 2009, 08:10
Otsi:

Ava täpsem otsing