Riigi Kinnisvara võla tekitas maksuameti arvepidamine

09. märts 2009, 10:56

Täielikult riigile kuuluval Riigi
Kinnisvara ASil lasub ligi miljoni krooni suurune maksuvõlg, selgub maksu-
ja tolliameti kodulehelt. Ettevõtte juhi Jaak Saarniidu sõnul on võla
põhjustanud käibemaksu ettemaks.

Tänase päeva seisuga on Riigi Kinnisvaral käibemaksuvõlg üle 894 000 krooni, millele lisandub intressivõlg üle 52 000 krooni. Tegelikult peaks võlg tasutud olema ning tegemist on maksu- ja tolliameti arvepidamisest tekkinud näilise maksuvõlaga.

Riigi Kinnisvara tütarettevõttel Hooldus Pluss OÜ-l on esitamata üks maksudeklaratsioon, selgib Krediidiinfost.

Neljapäeval teatas ettevõte, et nõukogu kinnitatud 2009. aasta eelarves on vähendatud palga- ja tegevuskulusid 10% võrra.

Investeeringute uueks piirmääraks kinnitati 772 miljonit krooni. Investeeringute maht vähenes 64 miljoni krooni võrra peamiselt planeeritust soodsamate riigihangete ning projektide ajakava muutumise tõttu. Mõnede projektide maksed nihutati järgmisse aastasse.

Maksu- ja tolliameti tulude osakonna juhataja Ruth Paade sõnul jõustub 2010 aastal käibemaksuseaduse muudatus ja ühised käibemaksukohuslased esitavad grupi kohta ühe maksudeklaratsiooni KMD, grupisisesed käibemaksu arveldused teostatavad isikud ilma maksuhalduri sekkumiseta.

„Vastavalt kehtivale käibemaksuseadusele esitavad isikud, kes on ennast registreerinud ühisteks käibemaksukohustuslasteks kõik eraldi käibedeklaratsiooni KMD. Nende deklaratsioonide osas rakenduvad tavakontrollid ja kui on deklareeritud enammaks, vabaneb tagastamisele kuuluv summa peale kontrollitoimingute teostamist,“ selgitas Paade tänast süsteemi.

Tema sõnul ongi ühiste kohustuslaste eripära see, et kui ühel isikul tekib enammaks, siis teisel tavaliselt maksukohustus. Tekkinud enammaksu soovivad ühised kohustuslased tavaliselt kanda teise isiku maksukohustuse katteks, lisas Paade ning möönis, et nii võibki juhtuda, et ühisesse käibemaksukohustuslase gruppi kuuluval isikul võib olla mingi aeg käibemaksu võlg, mille osas oodatakse rahade ülekandmist teiselt gruppi kuuluvalt isikult. „Tegemist ei ole ebareaalsete andmetega, vaid käibemaksuseadusest tuleneva erikäsitlusega,“ kinnitas tulude osakonna juhataja.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
09. March 2009, 17:21
Otsi:

Ava täpsem otsing