Sõritsa: elatustaseme kasv käib majandusega sammu

09. märts 2009, 16:10

Kliinik Elite juhi Andrei Sõritsa arvates
käib elatustaseme kasv majandusega paralleelselt.

Vastates tänasele päevaküsimusele, kas Eesti on 2008. aasta andmete põhjal inimarengu edetabelis tõusnud, märkis Sõritsa, et kahe aasta jooksul, mida inimarengu aruanne veel ei kajasta, on toimunud palju olulisi arenguid.

"Hariduse kättesaadavus ja meditsiini kättesaadavus paranes oluliselt," leidis Sõritsa ja lisas, et alates majandusolukorra halvenemisest on ka need valdkonnad hakanud arenema negatiivses suunas. "Meditsiini ja hariduse kättesaadavus halveneb," ütles Elite juht ja selgitas, et majanduskriisi ajal ei suuda inimesed enda hariduse eest maksta. "Samuti on praegu vähendatud näiteks haigusjuhtumite arvu, mis läheb tasuta teenuse alla," nentis Sõritsa ja lisas, et see mõjub negatiivselt meditsiini kättesaadavusele.

Sõritsa märkis, et hariduse, meditsiini, elatustaseme arengud on otseselt sõltuvad majanduse arengutest. "Elatustaseme kasv käib paralleelselt majandusega," lisas ta.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
09. March 2009, 16:25
Otsi:

Ava täpsem otsing