Tugevam dollar õgvendab McDonaldsi tulemusi

09. märts 2009, 15:58

McDonalds teatas täna, et esimese kvartali
käibele avaldab tugevam dollar 600 mln dollari ulatuses negatiivset mõju ning
võtab maha 7-9 senti kasumit aktsia kohta, vahendab Bloomberg.

Veebruaris kasvas üleilmne McDonaldsi müük 1,4 protsenti. USAs kasvas vähemalt 13 kuud avatud olnud söögikohtades müük 2,8 protsenti, kuid Euroopas vähenes 0,2 protsenti. Aasias-Aafrikas kasvas müük 0,7 protsenti.

Kuna läinud aasta oli liigaasta ja sel aastal ei olnud, tähendas see McDonaldsile tänavu ühe päeva võrra lühemat müügikuud. Ilma mullust ekstrapäeva arvestamata oleks üleilmne müük kasvanud 5,4 protsenti ja USA müük 6,8 protsenti. Euroopas oleks müük kasvanud neli protsenti ja Aasias-Aafrikas 4,1 protsenti.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
09. March 2009, 15:58
Otsi:

Ava täpsem otsing