Oviir: Eesti ei pääse suurtest reformidest

10. märts 2009, 08:26

Riigikontrolör Mihkel Oviiri sõnul on
haldusreformi küsimus vaid üks paljudest teemadest, millele tuleks lahendus
leida, vahendab rahvusringhäälingu uudisteportaal "Terevisiooni".

Oviir selgitas, et pääsu ei ole ka haridus-, tervishoiu- ja pensionireformist.

"Küsimus on tegelikult selles, et elu sunnib peale. Oma tervisele hakkame ka ju tavaliselt alles siis mõtlema, kui on midagi juhtunud. Nii ei ole võimalik riiki edasi juhtida, kusjuures kõik saavad sellest aru," sõnas Oviir.

Oviir tunnistas, et juba praegu on haldusreformiga piisavalt kaua venitatud, sest seni on raha riigikassasse aina kasvavas tempos laekunud.

Praegu takistab reformi läbiviimist Oviiri hinnangul poliitiline mõtlemine, sest parteid kalkuleerivad muutuste võimaliku mõju osas nende positsioonidele omavalitsustes. "Mitte ühtegi ratsionaalset argumenti reformi vastu neil pole," märkis riigikontrolör.

Oviir toonitas ka vajadust vaadata üle riiklikud arengukavad."Me oleme loonud kõikvõimalikke arengukavasid ja -plaane, mis on tehtud kaks-kolm aastat tagasi. Need tuleks kõik üle vaadata ja hinnata, mida me tänaste võimaluste ja prognooside alusel suudame teha."

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. March 2009, 09:40
Otsi:

Ava täpsem otsing