Richard Branson: miljardärid tekivad kriisides

10. märts 2009, 13:09

Briti rikkaimaid
ettevõtjaid Richard Branson usub, et järgmine miljardäride põlvkond tõuseb
esile praeguses majanduskriisis.

"Järgmise kolme-nelja aasta jooksul näeme palju uusi Richard Bransoneid," ütles end ise miljardäriks töötanud mees ajalehele The Times. Varandused sünnivad madalseisude ajal, lisas ta.

"Kui oled enda valdkonnas parim, siis ära anna kvaliteedis järgi, sest head ettevõtted jäävad ikka ellu," märkis Branson. Ta lisas, et on ise äris tegev alates 15. eluaastast ning selle aja sisse mahub neli majanduskriisi.

Enam kui 360 firmast koosneva korporatsiooni Virgin asutaja soovitas ettevõtjatel investeerida raskustes firmadesse, näiteks pangandusse. Uued turule tulijad peaks tema sõnul kasutama ära olukorda, kus pettunud kliendid otsivad alternatiivseid teenusepakkujaid.

Branson on üks Suurbritannia peaministri Gordon Browni majandusnõunikest ning soovib, et likviidsuskriis muudetakse valitsuse üheks prioriteediks. Ühtlasi leiab ta, et ettevõtjad võiks vältida paanikat ning töökohtade asjatut kaotust. Pigem rakendage osalist tööaega või lühemat töönädalat, et hoida inimesi ametis, lisas Branson.

Maailma rikaste edetabelis 4,4 miljardi dollari suuruse varandusega 236. kohta hoidev Richard Branson alustas ettevõtjana tudengilehte välja andes. Hiljem lõi ta üliedukaks osutunud plaadifirma Virgin Records. Edasi asutas ambitsioonikas mees Virgini lennufirma ning varsti plaanib hakata ka turiste kosmosesse saatma.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. March 2009, 13:43
Otsi:

Ava täpsem otsing