Semuehitus: soodustus ergutaks väikefirmasid

10. märts 2009, 18:38

Võimalus teha ehitusremonditöid
maksuvabalt ergutaks majandust eelkõige rohujuure tasandil, ütles Võrus asuva
ASi Semuehitus nõukogu esimees Meelis Munski.

„Ei Semuehitus ja vaevalt ka väga suured ehitusfirmad nagu näiteks Merko Ehitus või YIT Ehitus võida sellest soodustusest midagi,“ lausus Munski. „Suured firmad ei remondi kortereid, suured firmad liiguvad ühelt riigihankelt teisele.“

Munski arvates ei pruugi Jaan Puusaagi ettepanek majandust tervikuna palju elavdada, küll aga leevendaks see eelkõige tööpuudust ehitussektoris. „Ühe prognoosi järgi võib tippajal ehitussektoris töötanud 84 000 töötajast aastaks 2010 alles jääda 42 000 töötajat ehk poole vähem, ja tundub, et selles suunas asi liigubki,“ rääkis Munski. „Remonttööd annaksid potentsiaalsele ehitustööjõule tööd. Ettepanekust võidaks eelkõige väikeettevõtlus.“

Ehitusmontaaživahtude tootja OÜ Krimelte juht Jaan Puusaag tegi täna ettepaneku, et eraisik võiks aastatel 2009-2010 kulutada maksuvabalt ehitusremonditöödeks 100 000 krooni. Puuusaagi hinnangul aitaks see majanduskriisi leevendada ja olukorda kiiremini stabiliseerida.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. March 2009, 18:39
Otsi:

Ava täpsem otsing