Venemaalt ja Soomest turiste varasemast rohkem

10. märts 2009, 09:08

Majutusettevõtete teenuseid kasutas 2009.
aasta jaanuaris 62 000 välisturisti, mis oli 8% rohkem kui aasta varem samal
ajal, teatab statistikaamet. Eesti turistide arv vähenes viiendiku võrra.

Eelmise aasta jaanuariga võrreldes peatus majutusettevõtetes oluliselt rohkem turiste Venemaalt (37%) ja Soomest (11%). Detsembris-jaanuaris saabub Eestisse aastavahetust veetma rohkelt turiste Venemaalt ja majutusteenuseid kasutanud Venemaa turistide arv on nendel kuudel tunduvalt suurem kui suvel, turismi kõrghooajal. Venemaa turistid moodustasid jaanuaris majutusettevõtete teenuseid kasutanud välisturistidest viiendiku. Teistest peamistest turismi partnerriikidest — Lätist, Rootsist, Leedust, Suurbritanniast, Norrast — saabus majutusettevõtetesse vähem turiste kui eelmise aasta jaanuaris.

Eesti elanike hulgas ei olnud majutusettevõtete teenuste kasutamine nii populaarne kui aasta tagasi jaanuaris. Majutusettevõtete teenuseid kasutas viiendiku võrra vähem siseturiste. Tööreisidel osalenute arv vähenes 29% ja puhkusereisijate arv 5%.

Kokku kasutas 2009. aasta jaanuaris majutusettevõtete teenuseid 112 000 turisti, eelmise aasta jaanuariga võrreldes vähenes turistide arv 6%. Jaanuaris pakkus külastajatele teenust 717 majutusettevõtet. Külastajate käsutuses oli 16 200 tuba ja 34 600 voodikohta. Tubade täitumus oli 27% ja see jäi kahe protsendipunkti võrra väiksemaks kui eelmise aasta jaanuaris. Ööpäev majutusettevõttes maksis keskmiselt 451 krooni, eelmise aasta jaanuariga võrreldes oli see 5 krooni kallim.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. March 2009, 09:08
Otsi:

Ava täpsem otsing