BÖRS: Citigroupi kasumlikkust jätkus Aasiassegi

11. märts 2009, 09:44

Teade Citigroupi kasumlikkusest jaanuaris
ning veebruaris põhjustas eile globaalse börsralli, mis jätkus ka täna
Aasias.

Tokio börsi Nikkei indeks hüppas 4,6 protsenti. Tegemist on suurima tõusuga viimase kuue nädala jooksul. Jaapanlasi rõõmustas ka tehnoloogiakompanii Toshiba, mille kohta kirjutas mõjukas päevaleht, et ettevõte võib saada järgmisel finantsaastal 100 miljardit jeeni (miljard dollarit) tegevuskasumit. Aktsia hind hüppas üle 9 protsendi.

Aga nagu öeldud, oli suurimaks tõusumootoriks siiski USA aktsiaturgude ralli. „Tokio aktsiad päästis ära USA ning see, kas ralli jätkub, sõltub paljuski sellest, mida teeb täna Wall Street,“ kinnitas uudisteagentuurile Reuters investeerimisfirma Juiya Securities kauplemise juht Masoyoshi Okamoto.

Samas on kergendusohe ajutine ning järgmistel kuudel jätkub ilmselt põhja otsimine, kirjutab uudisteagentuur AP. „See, mida me täna näeme, on peamiselt tehniline põrge,“ kinnitas agentuurile HSBC privaatpanganduse üksuse Aasia investeeringute peastrateeg Arjuna Mahendran. Liiga vara on öelda, kas globaalne kriis on läbi, lisas ta.

Globaalse börsiralli katalüsaatoriks sai Citigroupi tegevjuhi Vikram Panditi kiri töötajatele, kus ta kinnitas, et pank on selle aasta kahe esimese kuuga kasumis.

Hongkongi börsi Hangsengi indeks kerkis 2,1 protsenti.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
11. March 2009, 09:44
Otsi:

Ava täpsem otsing