Esivõlglastel maksuvõlgu kokku üle miljardi

11. märts 2009, 11:37

Suurimate võlglaste edetabelit maksuameti
ees juhib kütusefirma, esikolmiku maksuvõlg ulatub 300 miljoni kroonini. Kokku
on maksuvõlglaste TOP 100 firmad võlgu riigile 1,2 miljardit krooni.

Eesti suurimate maksuvõlglaste edetabelit juhib veebruari lõpu seisuga kütuse müügiga tegelenud ja pankrotis olev OÜ Saltreks, kellel on viimastel andmetel 139 miljoni kroonine võlg maksuameti ees. Selle firma osanik on Oleg Kebekov.

Teisel kohal on Fostis Trading, kelle maksuvõlg ulatub samuti miljonitesse kroonidesse, olles viimastel andmetel üle 98 miljoni krooni. Fostis Trading OÜ-le on välja kuulutatud pankrot. Pankrotiga lõpetanud ja maksuvõlas firma tegevusvaldkond on äriregistri andmetel mitmekülgne, alustades veo- ja transporditeenustest lõpetades juriidiliste konsultatsiooni ning turundusega. Firma osanik on Alvar Varendi.

Kolmas koht maksuvõlglaste edetabelis kuulub pankrotis olevale firmale Pento OÜ-le, kelle maksuvõlg on üle 35 miljoni krooni. Pento OÜ põhitegevusala oli metsavarumine. Pento OÜ osanik on Priit Rõigas.

Maksuvõlglaste edetabelis on endiselt ka Erwes Eesti OÜ. Erwes Eesti OÜ juhatuse liige Jaak Napritson kommenteeris tekkinud 17 miljoni suurust maksuvõlga, et selles osas käivad praegu kohtuvaidlused ja kohtuotsuseni ei taha ta teemat lähemalt ajakirjanduses käsitleda.

Erwes Eesti OÜ põhitegevus on äriregistri andmetel metsamajandust abistavad tegevused.

Jaak Napritsonile kuulub osalus OÜdes Erwes Eesti ja Topster. Jaak Napritson on põllumajandustootjate edetabelis esikoha saanud firma juht ja omanik. OÜ Topster on korduvalt olnud Äripäeva kiiresti arenevaid ettevõtteid reastavates Gaselli TOPides, samuti Valgamaa ettevõtete ja põllumajandustootjate edetabelites. 2006. aastal Äripäeva rikaste edetabelis oli Jaak Napritson 366. kohal.

Rocca Al Mare Ehitus OÜ firma maksuvõlg on 9,7 miljonit krooni, OÜ Kinza Grupp maksuvõlg 8,9 miljonit, OÜ Tallinna Arenduse võlg on 9,7 miljonit ja Q Autoliising OÜ maksuvõlg on 7,9 miljonit krooni.

Äriregistri alusel on kõikide firmade juhatuse liige Ats Kadak, kellega Äripäeval ei õnnestunud ühendust võtta. Lisaks nendele firmadele on Ats Kadak juhatuse liige ka Dualtec ja Matkabussirent OÜdes.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
16. March 2009, 09:41
Otsi:

Ava täpsem otsing