Kuressaare kärpis töötajate palku erinevalt

11. märts 2009, 07:30

Eile kinnitas Kuressaare linnavalitsus
negatiivse lisaeelarve projekti, mille kohaselt vähenevad keskmiselt 18
protsendi võrra nii majanduskulud kui ka linnaeelarvest palka saavate töötajate
töötasu, samas aga erineb reaalne palgakärbe linna allasutuste kaupa.

Linna 2009. aasta negatiivse eelarve koostamist juhtinud abilinnapea Kalle Koov tõdes eilsel pressikonverentsil, et kärbete tegemisel oli kõige valusam palgakulude kokkuhoid, kirjutab Oma Saar.

“Nagu varem juba öeldud, seadsime oma eesmärgiks palgakulude keskmise vähendamise 18% ja selle me ka saavutasime,” rääkis Koov. “Kuid palgafondi reaalne kärbe on linna allasutuste kaupa erinev ja see kõigub vahemikus 8,1% kuni 18%.”

Abilinnapea sõnul on reaalse palgakärpe erinevused tingitud mitmest tegurist. Neist peamine on asjaolu, et Kuressaare linna mõnes allasutuses on rohkesti miinimumpalgal olevad töötajaid, kelle töötasu pole lihtsalt võimalik kärpida.”

Oma Saare küsimusele, millistes allasutustes on eelseisvad palgafondi kärped väiksemad ja millistes suuremad, vastas Koov: “Näiteks on kõige väiksema 8,1-protsendilise kärpega vanalinna kool, 9,8-protsendiline kärbe ootab ees Kuressaare Kultuurivara ja 9,9-protsendiline kärbe Kuressaare põhikooli.”

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
11. March 2009, 07:30
Otsi:

Ava täpsem otsing