Lennukompanii nimetab Kuressaaret Kingissepaks

11. märts 2009, 07:48

Eesti suursaadik Soomes Merle Pajula ja
Kuressaare linnapea Urve Tiidus pöördusid Soome reisikorraldaja Tjäreborg poole
palvega kasutada nende reise teenindavas lennukis linnanimena Kuressaaret, mitte
Kingissepat nagu seni.

Kurioossest loost informeeris Eesti saatkonda Soomes Kuressaare sõpruslinna Tammisaari kodanik Torolf Grünn, kes puhkusereisil Madeirat külastades nägi, et Kuressaare on lennukis teekonda näitavatel ekraanidel tähistatud linna Eesti NSV aegse nimega Kingissepa, kirjutab Oma Saar.

"Saime info Tjäreborgi teenuseid kasutanud usaldusväärselt Soome kodanikult, kellele nimekuju "Kingissepa" lennuki ekraanil valusalt silma jäi," kinnitas Oma Saarele Eesti saatkonna esimene sekretär Andy Ruumet.

Suursaadik Pajula ja Tiidus paluvad oma kirjas Tjäreborgil probleemile tähelepanu pöörata ning teavitada lennukompaniid, et linna õige nimi on Kuressaare.

Oma Saare teatel pakkus tol Tjäreborgi kaudu ostetud reisil lennuteenust kompanii FlyMe. Tegelikult pankrotistus Rootsis Göteborgis baseerunud odavlennufirma Flyme juba 2007. aastal.

Soomest Helsingist veavad turiste Madeirale Finnair ja Thomas Cook Airlines Scandinavia. Kuna viimase nimi oli eelmise aasta maikuuni My Travel Airways, võib antud juhtumil pigem tegu olla nende lennukiga. Lisaks on Tjäreborg osa Thomas Cook Groupi kontsernist. Thomas Cook Airlines Scandinavia kasutab tosinat Airbusi lennukit.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
11. March 2009, 09:35
Otsi:

Ava täpsem otsing