90ndate staarid taas laval

Signe Sillasoo 13. märts 2009, 00:00

Uues hinguses saab naaberriigi Läti pealinna kontserdiareenil näha esinemas eelmise kümnendi tantsusaalide tõmbenumbreid Dr. Albanit, Haddaway'd, 2 Unlimitedi, Ace of Bace'i ja Culture Beati.

1990ndatel MTVs ja VIVAs ohtralt eetriaega võitnu ning nende kanalite vahendusel ka Maarjamaa poegi ja tütreid hullutanud artistid esitavad peagi toimuval kontserdil nii vanu superhiti saatusesse tõusnud lugusid kui ka uut ja värsket loomingut.

Seega on sähvivate lavatulede vilkudes lootust kuulda ehk selliseid vanu hitte nagu Dr. Albani "It's my life", Haddaway "What is love", Ace of Base'i "Happy Nation" ning uuemat muusikat aastatest 2007 ja 2008.

Sest just siis tegid mitmed mainitud artistidest comeback'i, et taas otsast alata. Nende hulgas oli näiteks rootslaste menubänd Ace of Base, kes kõigi fännide rõõmuks pärast üheksa aastat kestnud pausi 2007. aastal taas pillid kokku pakkis ja maailmaturneele läks, külastades selle raames ka Eestit ning jõudes nüüd otsapidi Riiga.

Tegevmuusikute hulka naasis samal aastal ka kunagi hambaarstina leiba teeninud ning aktiivse muusikukarjääri jooksul agaralt Eestitki külastanud Dr. Alban, üllitades pärast pikka pausi uue plaadi "Back to Basics".

Tema uusim singel, 2008. aastal koos teise 90ndate hiiu Haddawayga sisse lauldud ja videoks vorbitud lugu "I love the 90's", mis kõlalt, sisult ja videopildilt sobib suurepäraselt eelmisesse kümnendisse, räägib aga enda eest.

Vanadest headest lugudest pandi hiljuti kokku ka Belgia artisti 2 Unlimitedi uus album "Greatest Remix Hits". Samuti nägi eelmise aastanumbri sees ilmavalgust Ace of Bace'i kullavaramusse kuuluvaid lugusid koondav plaat "Greatest Hits" ning Saksa bändi Culture Beat uus singel "Your love".

Seega, 90ndate artistid on uues kuues tagasi. Nende tuliste austajate jaoks tegu suisa püha üritusega, mille artistide nimistust on puudu ehk ainult DJ Bobo, Snap, E-Type, Shaggy ja Scatman John.

Lennart Beat, Äripäeva muusikasoovitaja
Kellelgi polnud 1990ndatel neist artistidest pääsu, meeldis või ei.

Kuigi mulle meeldiks mitte meenutada nende nautimist, on nad teinud hitte, mis kunagi peast ei kao. 2 Unlimitedi "Get ready for this" on siiani päris killer. Neist osa comeback (Ace of Base 2007. aastal, Dr. Alban 2007. aastal - toim) oli aga täiesti ebavajalik ja kohatu.

Orlando John, Urbania Groupi tegevjuht
Üheksakümnendad ja selle aja muusika seostub minuealistele eriliste mälestustega noorusest - vabadusetundest alustades iseseisvat elu, tormilisusest, lõbust ja romantilistest seiklustest.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
25. November 2011, 10:00
Otsi:

Ava täpsem otsing