Moskva pole enam maailma miljardäride pealinn

12. märts 2009, 17:22

Moskva pole enam maailma miljardäride
pealinn, selgus värskest ajakirja Forbes koostatud ülirikaste edetabelist.

Aasta eest möödus Moskva New Yorgist seal elavate miljardäride arvult ning muutus seega maailma ülirikaste pealinnaks. Toona elas Moskvas 74 miljardäri New Yorgi 71 vastu.

Kuna toorainebuum on asendunud kukkumisega ja Venemaa majanduselu on kängunud ühes aktsiate hinnalangusega, on paljud venelased põrunud miljardäri staatusest välja. Nüüd elab New Yorgis 55 miljardäri Moskva 27 vastu.

Kaks kolmandiku Vene miljardäridest ehk 55 inimest, kes veel läinud aastal olid miljardärid, enam sellesse eksklusiivsesse klubisse ei kuulu. Suurem osa neist tegeles kinnisvara, mäetööstuse ja metallidega.

Need, kes edetabelisse püsima jäid, oskasid müüa õigel ajal ning hoiavad praegu oma vara rahas, ütles ajakirja Forbes Venemaa asepeatoimetaja Nikolai Mazurin.

Venemaa rikkaima mehe, alumiiniumikuninga Oleg Deripaska varandus on vähenenud mulluselt 28 miljardilt dollarilt 3,5 miljardile dollarile. Samas on Vene ajakirjandus arvutanud, et kui lahutada viimatimainitud summast maha ka Deripaska kohustused, jääb mees lausa miinusesse.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
12. March 2009, 17:22
Otsi:

Ava täpsem otsing