Lähitulevik: patarei laeb end täis kolme sekundiga

13. märts 2009, 13:54

Juba lähitulevik toob meile patareid ja
akud, mis laevad end täis vaid paari sekundiga, selgub USA Massachusettsi
tehnoloogiainstituudi (MIT) teadlaste avastusest.

Nimelt leidsid nad meetodi, kuidas liitium-ioonpatareisid senisest hulga kiiremini uuesti täita. Selleks muudeti patarei ehituse struktuuri. Uudne meetod kasutab praegu hästi tuntud materjale, mis tähendab, et kiirlaevatad patareid võivad turule jõuda juba kahe aasta pärast.

Leiutisel on suur praktiline väärtus, sest liitiumioonpatareid on väga levinud, neid leiab mobiilidest, sülearvutitest, elektriautodest jne.

Uuenduse taga olevate MIT teadlaste Gerbrand Cederi ja Byoungwoo Kangi sõnul on kiirlaetavast patareist enim kasu elektriautodel. Võimalus laadida aku täis senise mitme tunni asemel mõne sekundiga võib pakkuda uusi tehnoloogilisi rakendusi ja muuta meie eluviisi, ütlesid nad.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
19. March 2009, 16:28
Otsi:

Ava täpsem otsing