Kudrin: Venemaa riigieelarve on liiga optimistlik

15. märts 2009, 12:43

Venemaa rahandusminister Aleksei Kudrin
peab riigieelarve defitsiidi prognoosi, mis lähtub -8%lisest SKP
langusest, liialt optimistlikuks, edastas newsru.com.

Kudrin märkis ühtlasi, et defitsiidi suurus piirab reservfondi kasutamist. Varem on minister öelnud, et reservfondi kasutamist piirab Venemaa sõltuvus nafta ja gaasi maailmaturu hindadest. Kudrin meenutas, et praeguse korra kohaselt kasutatakse 5 triljoni rubla suuruse reservfondi vahendeid vaid siis, kui on tarvis nafta- ja gaasitransiiti kindlustada.

"Kuid me hakkame neid kasutama uue korra järgi, teiste ärakukkuvate sissetulekute toetamiseks," rääkis Kudrin. Tema sõnul laekub Venemaale 2010. aastal naftast ja gaasist 500 miljardit rubla rohkem, kui seda oleks vaja transiidi korraldamiseks. Ka 2011. aastal on naftamajandus eeldatavasti plussis.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
15. March 2009, 12:43
Otsi:

Ava täpsem otsing