Hansaplant: meid mõjutab lisaks majandusele ka ilm

16. märts 2009, 11:49

"Aiandusvaldkonna ettevõtete tulemusi
mõjutab lisaks üldisele majanduslikule olukorrale palju ka kevadine ilm," ütles
OÜ Hansaplant juhataja Indrek Naudi.

Naudi on uue aasta esimeste kuude tulemustega rahul. "Võrreldes möödunud aasta sama perioodiga on müügimaht kasvanud 15%," märkis Naudi. Tema hinnangul on praegu algavat hooaega prognoosida keeruline. "Hansaplant aianduskeskus on aktiivne aastaringselt ja igal kuul on omad iseloomulikud müügiartiklid," mainis Naudi ja lisas, et ettevõtte edu määravad tegelikult kõik 12 kuud aastas.

Naudi sõnul määral mõjutab firma käekäiku ka hetkeolukord kinnisvara – ja ehitussektoris. "Tõenäoliselt mõned haljastusprojektid peatatakse," arvas Hansaplanti juhataja ja lisas, et teisalt on palju elamuehitust toimunud lagedatel põldudel. "Julgen arvata, et majad või korterelamud keset põldu ilma kõrg - ja madalhaljastuseta ei tee pikemas plaanis inimesi õnnelikuks," ütles Naudi ja lisas, et haljastuseni jõutakse varem või hiljem.

"Hansaplant on turul olnud 11 aastat ja selle aja jooksul oleme tundnud igal talvel väikest aianduslikku majanduskriisi," kommenteeris juhataja praegust olukorda. "Iga-aastane hooaja algus on olnud sama keeruline, kui nüüd. Oleme karastatud nn majanduslikuks talveperioodiks, nagu käesolevaks aastaks prognoositud," märkis ta. Naudi kinnitas, et Hansaplant ei plaani äritegevust koomale tõmmata, seetõttu inimeste koondamine kõne all ei ole.

2008.aasta neljandas kvartalis kasvatas Hansaplant OÜ käivet 35% võrreldes 2007.aasta sama perioodiga. 2008.aastal kasvatas Hansaplant müügikäivet 25%, 51,2 mln kroonini.

Aianduskeskus Hortese käive kasvas eelmise aasta neljandas kvartalis 33 protsenti, 14,3 miljoni kroonini. 2008. aasta käive kokku kasvas 35 protsenti, 64,6 miljoni kroonini.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
16. March 2009, 12:22
Otsi:

Ava täpsem otsing