Heido Vitsur: Eestit mõjutab väga suur laenude maht

16. märts 2009, 08:47

Pärnus arstide konverentsil esinenud
majandusteadlane Heido Vitsur rõhutas, et odav laenuraha on kadunud ja nüüd
tuleb loota ainult tööga teenitule.

Heido Vitsuri sõnul mõjutab Eesti olukorda peale ülemaailmse majanduskriisi ka väga suur laenude maht: eraisikud ja firmad on pankadele võlgu 260 miljardit krooni, mis on rohkem kui Eesti ühe aasta sisemajanduse kogutoodang, kirjutab Sakala.

Vitsuri sõnul muudab halvemaks asja see, et laenud ei ole läinud majanduse tugevdamiseks, vaid tarbimiseks.

„Krediitide ulatuslikku tulekut meie majandusse ei ole oodata enne, kui kreeditorid on veendunud meie majanduse võimes juba olemasolevaid laenusid teenindada,“ ütles Vitsut intervjuus. „Samuti peame arvestama, et uut odavat raha meie eluajal Eestisse enam ei tule. Seetõttu tuleb meil nüüd vaeva näha, et oma majandust elavdada ja ka võlgu tasuda.“

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
19. March 2009, 13:09
Otsi:

Ava täpsem otsing