LHV prognoosib Olympicule ka selleks aastaks suurkahjumit

16. märts 2009, 16:05

LHV on nii Olympicu kui kogu kasiinoturu
suhtes jätkuvalt pessimistlik. Analüütik Sten Pisangi koostatud Olympicu
neljanda kvartali majandustulemuste kommentaarist võib lugeda, et kasiinosektori
jaoks on raskemad ajad ikka veel tõenäoliselt alles ees.

LHV kinnitas taas Olympicu aktsiale antud müügisoovitust. Baltimaade kukkuv kasiinoturg, Eestis kehtima hakanud uus, külastajate registreerimiskohustuse toonud hasartmänguseadus ning jätkuv majandussurutis kahandavad analüütiku prognoosi järgi Olympicu käesoleva aasta käivet veidi enam kui viiendiku võrra 2,19 miljardile kroonile. Teisalt vihjab Pisang kommentaaris, et hetke turuolukorras on prognooside tegemine keeruline, kuna teadmata on kui palju Olympic olemasolevaid kasiinosid sulgeb ning kuidas käituvad Ida-Euroopa valuutad. Äripäeva online-intervjuus märkis Olympicu juht Andri Avila, et võimalik on koguni kolmandiku kasiinode sulgemine.


Teadaoleva informatsiooni põhjal prognoosib LHV käesoleva aasta Olympicu puhaskahjumiks umbes 220 miljonit krooni (möödunud aastal näitas kasiinokett 453 miljoni krooni suurust puhaskahjumit).

Negatiivse üldfooniga kommentaaris kiidab LHV analüütik Olympicu juhtkonna kulude kärpimise otsuseid. Teatavasti vähendati eelmisel aastal kasiinokontserni töötajate arvu 7%, sel aastal plaanitakse sama teha 9% ulatuses. Lisaks sellele tõmmatakse ka allesjäänud töötajate tasud viiendiku võrra allapoole.


Olympicu koledates tulemustes on siiski veel üks positiivne noot, mida analüütik kommentaaris välja ei ole toonud, nimelt on Andri Avila tüüritav kasiinokett kasvatamas turuosa. Nii näiteks haarab Olympic eelmise aasta lõpu seisuga 45% Eesti, 16% Läti ja 54% Leedu kasiinoturust, vastavalt 42%, 15% ja 54% asemel. See on küll keerulistel aegadel väike lohutus.

Artikli autor omab OEG aktsiaid.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
19. March 2009, 13:09
Otsi:

Ava täpsem otsing