Lipstok: Eesti võib eurokõlbulikuks saada veel tänavu

16. märts 2009, 16:47

2009. aasta teises pooles või lõpus võivad
saada täidetud tänaste arvestuste järgi Maastrichti kriteeriumid, millega
meil on olnud siiani probleeme, vastas Eesti Panga president Andres Lipstok
Riigikogus arupärimisel.

Riigikogu liige Arvo Sarapuu küsis Eesti Panga direktorilt, et kas tema usub, peaminister Andrus Ansipi poolt välja öeldut, et selle aasta oktoobriks ollakse täitnud Maastrichti kriteeriumid ja eurotsooniga liitumine võib tõeks saada 1. juulist 2010.

Lipstok rääkis, et tema teada on peaminister ja peaministri büroo kokku kutsumas töögruppi, kes selle aasta aprillist hakkab analüüsima kõiki võimalusi, mis pärast seda, kui Maastrichti kriteeriumid täidetud on, avanevad. „See sõltub väga palju tehnilistest küsimustest, alates hindajate kutsumisest ja alates otsustamise pikast ahelast, mis enne eurole üleminekut ees seisab. See nõuab väga põhjalikku analüüsi ja ma loodan väga, et see töögrupp, mis aprillis peaks pihta hakkama, annab ka nendele küsimustele vastused, mida sa, hea küsija, minu käest küsisid,“ vastas Lipstok.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
17. March 2009, 11:39
Otsi:

Ava täpsem otsing