Setud haldusreformist: piirkonna tükeldamine hävitab kultuurilist identiteeti

16. märts 2009, 19:47

Regionaalminiter Siim-Valmar Kiisleri
haldusreformikava on pahameelt põhjustanud ka Setomaa elanikes, kelle sõnul
hävitab piirkonna tükeldamine kultuurilist identiteeti, kirjutab Õhtuleht.

"Haldusreformikava, ei arvesta ajaloolisi sidemeid ega senist koostööd valdade vahel. Muuhulgas paneb praegune kava ette jaotada Setomaa Eesti-poolne osa kahe suurvalla - Võru ja Põlva - vahel. Setude sõnul seab kava ohtu Kagu-Eestis asuva pikaajalise koostöö nelja Setomaa valla vahel ning edasised kultuurilised ja majanduslikud sidemed.

"Setomaa jagamise põlistamine on lubamatu! See seab ohtu Seto rahva kultuurilise ja keelelise identiteedi säilimise, mis on võimalik vaid ühtse koostööpiirkonna vormis," kirjutab Valdade Liit. Liit nimetab sellist sammu vastutustundetuks, seda eriti olukorras, kus Eesti riik on esitanud Seto leelo UNESCO kultuuripärandi nimistusse ning võtnud endale kohustuse selle identiteedi säilitamise eest seista.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
16. March 2009, 19:47
Otsi:

Ava täpsem otsing