Lendurid kauplevad Estonian Airi juhtidelt väiksemat palgakärbet

Kadri Paas 17. märts 2009, 00:00

Esialgu oli firma juhtidel eesotsas juhatuse esimehe Andrus Aljasega mõttes ettevõtte allesjäänud töötajate palku alandada 7-30%.

Arvestades asjaolu, et ka otse koolipingist tööle tulnud lendurid teenivad üle 50 000 krooni kuus, siis puudutab palga vähenemine viiendiku võrra kõiki piloote.

"Samas ei ole piloodid ikkagi sellise palga vähendamisega nõus. Nende hinnangul peaks juhatuse liikmete palk, mis on niikuinii oluliselt kõrgem kui kaptenite palk - kaptenite sissetulek kõigub 60 000 ja 65 000 krooni vahemikus -, langema vähemalt 30%. Otsus ei ole kinnitatud ja vaidlused kestavad," lisas Äripäeva konsulteerinud allikas.

Eesti Liinilendurite Ametiühingute juhatuse esimees, Estonian Airi kapten Rauno Menning ei soovinud läbirääkimistest kõnelda.

"Kes teile sellist infot jagab? Öelge mulle nende inimeste nimed, siis võime edasi rääkida. Mingeid kokkuleppeid ei ole! Mingeid läbirääkimisi ei ole veel alustatudki! See on Estonian Airi juhtkonna ja töötajate, mitte Eesti ajakirjanduse asi," ütles Menning.

Estonian Airi avalike suhete juht Ilona Eskelinen nimetas palgaläbirääkimisi "puhtaks kuulujutuks". Ta ei öelnud ka seda, mitu firma lennukit praegu iga päev Tallinna lennuväljal jõude seisab. Miks neid liisingufirmale ei tagastata, jääb samuti saladuseks.

Eskelinen ei tahtnud nimetada ka lennufirma jaanuari ja veebruari lendude keskmist täitumust.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    24. November 2011, 17:59
    Otsi:

    Ava täpsem otsing