BÖRS: Tehnoloogiasektori võimas ralli

17. märts 2009, 22:18

Üsna ettevaatlikult alanud börsipäev USA
aktsiaturgudel lõppes korraliku ralliga tehnoloogiasektoris.

Nasdaqi koondindeks kerkis 3,85 protsenti 1458,08 punktini, Dow Jonesi tööstuskeskmisele lisandus 2,4 protsenti kuu kõrgeimale tasemele 7395,78 punktini.

Investeerimisfirma SunGard Trading ütles ajalehele The Wall Street Journal, et viimaste päevade aktiivsus optsiooniturul näitab, et institutsionaalsed investorid on turul tagasi. „Kas see on hea märk või halb, on juba iseasi,“ lisas ta. Tema sõnul olid eelmise aasta suured kõikumised tingitud just suurte tegijate aktiivsusest. Aga mõnede kõige nutikamate turuosaliste lisandumine võib anda signaali, et tõus võib jätkuda, selgitas ta majanduslehele.

Tehnoloogiasektori poole pealt olid märkimisväärsed tegijad Google, mille aktsia hind kerkis 4,9 protsenti 335,34 dollarini, Dell, mille aktsia kallines 4,94 protsenti 9,34 dollarini, Apple, mis kerkis 4,44 protsenti 99,66 dollarini ning nutitelefonide tootja Research in Motions (RIM), mille aktsia hind hüppas koguni 6,36 protsenti 41,66 dollarini.

Uute eluasemete alustamise üllatuslikult suur kasv pani kihama ehitussektori. Home Depot aktsia kallines 6,4 protsenti ning Wal-Marti aktsia hinnale lisandus 2,2 protsenti.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
17. March 2009, 22:24
Otsi:

Ava täpsem otsing